A tegnapi nagytakarítás és nagymosás után vár még rám a vasalás. Egész nap azon gondolkoztam mivel lehetne feldobni, hogy ne legyen olyan unalmas és idő rabló művelet.
Vegyük a kedvenc sorozatunkat - ha még nincs, akkor a Szívek szállodáját (Gilmore Girls) - és vigyázzunk arra, hogy néha a vasalót is megmozdítsuk miközben az izgalom a tetőfokára hág a filmben. Remek időtöltés. Viszont nehezítésként ezt a sorozatot csak és kizárólag vasaláshoz nézhetjük. Kinek mekkora az önuralma? Ha ilyen kihívás elé állítod magad, a következő vasalás alkalmát alig várod majd. ;) Szerinted sikerülni fog? Én most megpróbálkozom vele. Ígérem, ha sikerül, ha nem akkor is számot fogok róla adni nektek!
És akkor nézzük a jövő heti menüt. Annyi kommentet fűznék hozzá, hogy a következő hét hétben a munkahelyemen igen erős idegzetre, türelemre és kitartásra lesz szükségem. Boltba menni kb. esélytelen, hulla fáradt leszek mire hazaérek. Mit lehet ebből kihozni.
2015. szeptember 7., hétfő
Reggeli: rozskenyér, virsli
Tízórai: zabszelet
Ebéd: cukorborsófőzelék, tojással, virslivel, empanada (recept a heti menü alatt lesz olvasható)
Uzsonna:
Vacsora:
2015. szeptember 8., kedd
Reggeli: Rozskenyér,
Tízórai:
Ebéd: póréhagyma krémleves,
Uzsonna:
Vacsora:
2015. szeptember 9., szerda
Reggeli: rozskenyér,
Tízórai:
Ebéd: Rio mare tonhalsaláta
Uzsonna: alma
Vacsora: rozskenyér, kence* melegszendvicsnek
2015. szeptember 10., csütörtök
Reggeli: rozskenyér,
Tízórai: zabszelet (fele csak)
Ebéd: lecsós hús
Uzsonna:
Vacsora:
Vásárlás: gyümölcs, zöldség, sajt, felvágott, tojás
2015. szeptember 11., péntek
Reggeli: rozskenyér, felvágott
Tízórai: gyümölcs (2 pici alma)
Ebéd:
Uzsonna:
Vacsora:
2015. szeptember 12., szombat
Reggeli: rozskenyér,
Tízórai:
Ebéd:
Uzsonna: gyümölcs (pár szem szőlő)
Vacsora: barches,
2015. szeptember 13., vasárnap
Reggeli: barches,
Tízórai:
Ebéd: székelykáposzta
Uzsonna: gyümölcs
Vacsora: ?
Empanada receptje:
hozzávalók / 12 darabA tésztához
- 250 g finomliszt (2/3 teljes kiőrlésű búza liszt 1/3 finom liszttel készítettük)
- 50 g vaj (olvasztott)
- 1 dl víz
- 1 teáskanál só
A töltelékhez (ez a töltelék sok volt nekünk ebbe a tésztamennyiségbe, ezért csökkenthető az eredeti recepthez képest)
- 500 g darált marhahús (mivel a laktóz miatt nem ehetek marhát, mi darált pulykacombot tettünk bele)
- 1 nagy db vöröshagyma
- 3 db újhagyma
- 2 db főtt tojás
- 10 db
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál római kömény
- babérlevél ízlés szerint
- 1 szál oregánó
- 1 csipet fehérbors
- só ízlés szerint
A kenéshez
- 1 db tojás
Empanada |
Cukorborsó főzelék a tetején empanada kenésből megmaradt sült tojással :) |
És hogy senki se higgye, hogy megszállottan háziasszony vagyok, elmondom nektek mi a délután hátralévő részében a program, ha már kivasaltam mindent.
Tornázok húsz percet és elmélyülök picit a forgatókönyv írás rejtelmeiben. Alig vártam, hogy végre legyen időm Syd Field Forgatókönyv - Forgatókönyv írás alapjai című könyvét olvasgatni, és tanulni belőle.
Aztán gyönyörködöm az ebéd utáni séta termésében, a lakás új díszében, a napsugarak fényét utánzó krizanténben és olvasok valami jó regényt, miközben elnyúlok az ágyon.
Ne felejtsétek el, hogy a házimunka szükséges, de nem feltétlenül rossz. És a nap végén jutalmazzátok meg magatokat valamivel, amit különben megtagadnátok magatoktól. Akár egy kocka csokival, vagy egy jó regénnyel, amibe belemerülhettek.
Szép vasárnapot mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése